perjantai 13. heinäkuuta 2012

aistikaa sarkasmi

Sain tänään kuulla saarnan eräältä ulkomaalaiselta ystävältäni. Eräältä ystävältäni, joka ei voi käsittää tällaista pelleilyä, kuten hän asian sanoi. Ja mitäkö pelleily koskee? No miehiä tietysti. Tai erästä tiettyä vaihteeksi. Ei entistä, ei nykyistä. Jotain, josta en ota selvää.

Istuimme kahvilassa. Oli iltapäivä. Pelleilyni kohde istui metrin päässä. Rohkaistuin kertomaan hänelle, mistä oli kyse. Että kaupungin nicest ass sits there. Eri maasta oleva ystäväni ei voinut ymmärtää, miksen heti mennyt juttelemaan tälle. Minä yritin selittää, mutta selitykset olivat juuri niin typeriä kuin aina: sen kaverit istuvat tuossa, entä jos tuo yksi on sen tyttöystävä, en mä kehtaa.

Mutta nyt jälkikäteen ajateltuna, eihän sitä ikinä tiedä. Nicest ass olisi saattanut olla muillakin tavoin erittäin nice, mutten saa tietää, koska ujoilin itseni ulos tilanteesta. Ystäväni kulttuurissa hän olisi jo juttelemassa kiinnostuksenkohteensa kanssa.
Mutta ei meillä. Jos minä olisin mennyt juttelemaan, olettaen ettei kyseinen nainen ollut hänen tyttöystävänsä, kuvitellaan seuraavat tilanteet:

a) Menen sanomaan hänelle jotain. Ensin täytyy miettiä, mitä. Jos pelmahdan paikalle sanomalla 'terve' minulla pitäisi olla jotain muutakin asiaa. Jos kuitenkin oletetaan, että sanoisin vain terve, hänen ystävänsä kääntyisivät ympäri olettaen meidän tuntevan. Sitten kun nicest ass ei tunnekaan minua, tilanteesta tulee vaivaantunut, sillä kukaan ei tiedä mitä sanoa. Siinähän voisi jopa nolostuttaa.


b) Keksin jotain osuvampaa, kuten: "Luetsä tota lehteä?", jolloin hän todennäköisesti vastaa ei ja minä saan sanotuksi kokonaisen lauseen. Ystävät saattavat katsoa, että jaaha, toi tahtoi sitten lukea kaksplussaa että mikäpä siinä vai yrittiköhän se sittenkin iskeä ton. Ongelma on kuitenkin siinä, että kaksplussan lainaaminen tapahtuu hyvin nopeasti yhdellä repliikillä, ellen sitten heitä perään: "Luetsä tätä usein?" Tai

c) Sanottuani tai kysyttyäni jotain hän vastaa kokonaisella lauseella ja vähät välittää, mitä ystävät tuumaavat, kun koko kaupungin nicest female ass tahtoo lainata kaksplussaa tai gti:tä tai mitä tahansa siinä sitten ikinä onkaan. Nicest male ass ei vaivaannu, vaan on suorastaan mukava ja kohtelias ja saattaapa yltyä esittämään jokusen kysymyksen itsekin. Kuten: "Käytsä täällä usein?" tai aiemmin mainitun ja varmasti erittäin toimivan "Luetsä tätä usein" tai sitten jotain muuta, jolla saadaan ass pysymään sillä taajuudella vielä tovi. Ehkäpä sitä saattaa vaikka pyllähtää ja jakaa suosikkinsa gti:n historiasta. Ja kappas, amerikan- ja muita rautoja muistellessa sitä onkin hurahtanut kolme tuntia ystävätkin ovat vain hävinneet johonkin (tai istuneet hiljaa 3 tuntia tai osoittautuneet mukaviksi ihmisiksi) ja bam; sielunkumppani on löytynyt.

Ehkä se on vain suomalaisessa asenteessa ja kasvatuksessa, että vaihtoehtoon c) on niin vaikea uskoa. Tai sitten siinä, että muut ihmiset ajattelevat aina, että mitä toi nyt noin teki?

Mutta vaihtoehto c) on silti niin houkuttavan toteutuvissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti