perjantai 11. lokakuuta 2013

opiskelijoiden jatkuva bilettäminen

Vähitellen olen toden teolla alkanut kyllästyä siihen, että (opiskeluryhmäni) ihmiset eivät muuta nykyisellään teekään kuin bailaa ja biletä.
 
Toki houkutukset (ja paineet) kaikilla ovat suuret, sillä kukaan ei tietenkään halua olla se nynny, nyhvä tai tylsimys, joka muiden bailatessa vain istuu kotona teetä juoden ja simpsoneita katsoen. Mutta niiden muiden touhu on pikkuhiljaa mielestäni riistäytynyt käsistä.

Nämä luokkakamuni nimittäin vetävät viinaa se kolmesta neljään kertaa viikossa. Mielestäni tuo on jo aika naurettavaa; yhdestä kahteen kertaan vielä jotenkin ymmärrän, mutta se, että juodaan jo enemmän kuin viikon joka toinen päivä, kertoo näistä ihmisistä jotain. Alkuviikolla kaupunki on tietty täynnä eri opiskelijajärjestöjen bileitä ja häppeningejä, joihin viina "luonnollisesti" aina kuuluu automaattisesti mukaan. Näiden alku- ja keskiviikon tapahtumien lisäksi tulee tietysti viikonloppu; peräti ainakin kaksi hyvää dokauspäivää; lauantai ja perjantai, ja sunnuntainahan on tietysti niin ylitsepääsemättömän coolia postata facebookiin olevansa pahimmassa darrassa ever.


Tuo touhu kuitenkin menee mielestäni jo yli. Nämä tyypit kuitenkin bilettävät joka päivä joka viikko ja mä en rehellisesti sanoen enää edes jaksa ymmärtää, miten he jaksavat tai edes haluavat "vetää naamat" yhtenään. Vaikka minä itse en mikään absolutisti olekaan, en jaksa ymmärtää jatkuvan ryyppäämisen "hienoutta" tai "cooliutta", mutta ehkä se onkin coolia lähinnä niille ja niiden ihmisten keskuudessa, jotka sitä harrastavat. Muut saattavatkin sitten nähdä koko touhun arveluttavana, mutta sillähän ei ole mitään väliä, koska 'me vaan halutaan pitää hauskaa.'

Tietysti on jokaisen oma asia, kuinka viinapainotteista vapaa-aikaa viettää, mutta tämä touhu ylittää ärsytyskynnykseni siinä vaiheessa, kun ryyppyjengi alkaa piilopainostaa muita mukaan. Ne pahimmat hardcore ryyppääjät värväävät lisää jengiä mukaan juuri 'älä ole tylsä' ja 'mitä muuta sä sit tekisit' -tekosyiden varjolla. Kun puolet luokasta painostaa mukaan, niin harva uskaltaa ja rohkenee kieltäytyä enemmistön edessä. Se on kuitenkin mielestäni väärin, mutta mikäs mä vanha matami noille vasta korkeakoulunsa aloittaneille olen sanomaan, ettei se ryyppäys kaikki kaikessa ole. Kaikki kiva ja hauskuus ei aina liity viinaan. Vapaa-aikaa voi, ja olisi ihan suotavaakin, viettää välillä muutenkin kuin jallupullo kourassa tai "naamat" hankinnassa.
Taitaa kuitenkin olla niin, että tämä joukko ei enää osaa tai halua viettää vapaa-aikaansa muuten.
Kun joku/jotkut ovat kerran keksineet ryyppäämisen olevan se coolein ja menevin ja hauskin jne. tapa viettää elämää ja sitä vapaa-aikaa, niin mitäs sitä sitten muuttamaan.

Vain kertaalleen aiemmin jo korkeakoulussa olleet vanhat matamit leipoo kotona ja katsoo tv:tä perjantaisin.
Sillä, niin mä olen siitä touhusta ymmärtänyt, jos sä olet 19/20/21-vuotias, juuri koulun aloittanut, niin matamimainen touhuhan eristäisi sut kaikesta 'kivasta' - ja myös luokkakavereistasi. Ja ryhmänpaineen alla tunnetusti ihminen on heikoimmillaan, joten harva noista nuorista tytöistä ainakaan on rohjennut mun ryhmässäni sanoa enemmistöbailaajille ei. Minusta tämä on sääli, koska monet niistä eivät oikeasti haluaisi viettää joka päivää ryypäten, mutta taipuvat vahvojen persoonien edessä sanomaan kyllä kaikelle.
Surullistahan se on, mutta ei kukaan luonnollisestikaan halua tulla neuvotuksi omassa alkoholinkulutuksessaan tai vapaa-ajanviettotavoissaan, koska mitään vikaahan niissä ei tietenkään ole, ei.



it happened to everyone at least once in your life!



Well...
Siis niin coolia ja kypsää toimintaa. (C) weheartit.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti