maanantai 25. helmikuuta 2013

Mistä tietää, että mies on kiinnostunut? osa 3

Koska tämä aihe jaksaa mietityttää yhä edelleen (ja sitä se tulee aina tekemään), omistan vielä kolmannen postauksen tälle.
Noniin, nyt kaikki epätoivon partaalla tuskailevat ja kaikki ne, jotka tällä hetkellä pohtivat jotain tyyliin "Pitäiskö mun soittaa sille?" / "Pitäiskö mun soittaa sille kolmannen kerran?" / "Pitäiskö mun soittaa sille kolmannen kerran...vartin aikana?"
Tai  "Entä jos se löi mulle vhingossa luurin korvaan? Pitääks mun soittaa sille uudestaan??" / "Entä jos se oli kokouksessa/kaverilla/kusella eikä sen takia voinu vastata??" / "Mut onhan se kiinnostunu musta, tai ainaki se sano et oli kiva nähdä."

No joo, olen itsekin sortunut vastaavanlaiseen ajatteluun, mutta tähänkin on olemassa ratkaisu - ja kaiken lisäksi tämä ratkaisu on hyvin yksinkertainen. Mies ottaa yhteyttä, jos on kiinnostunut. Ja joo, mä tiedän, entä jos se oli kusella kokouksessa kaverin luona just sillon, kun sä satuit soittamaan? Ja se ei niinku huomannu ollenkaan tai unohti vastata viestiin? Näinkö sun kaverit ja naistenlehdet uskottelee? Nou nou nou. Jos uskot yhdenkään näistä väitteistä, niin ollaan pahasti metsässä. Ja epätoivoisia. Mikä puolestaan johtaa siihen, että jos soitat vielä kerrankin sille miehelle, niin todennäköisesti ei ole enää vahinko, jos luuri lyödään korvaan toisen, kolmannen tai viidennen kerran.

Koska totuus on, että hän ottaa yhteyttä/tekee jotain sen eteen, että tutustuu sinuun/pääsee seuraasi/lähellesi/kanssasi tekemisiin.

Ja tämä on ihan totta! Jos sinä olet hänen mielestään riittävän kiinnostava, hän tekee asialle jotain; hän laittaa viestiä (edellyttäen että on jostain saanut numerosi tms.)/ pyytää facebook-kaveriksi/aloittaa keskustelun vaikka siinä nimenomaisessa naamakirjassa/aloittaa jutustelun vaikka siinä kuuluisassa alepan kassajonossa ja/tai ehdottaa tapaamista. Tekee jotain sen eteen, että homma etenisi. Ja jos sinä olet soittaja/viestin laittaja/tapaamisen ehdottaja, hän suostuu siihen, jos hän on kiinnostunut.

Sen sijaan, jos hän ei vastaa soittoon/kaveripyyntöön tai viestiin/vetoaa edellä mainitun unohtamiseen/antaa vastaukseksi jotain epämääräistä kuten 'emmätiiä', 'öö no tota' tai 'katellaan', niin älä suotta vaivaudu jatkossa yrittämään yhteydenpitoa. Nämä lusmut vastaukset ovat yleensä todennäköisesti vain kiltimpi =epäsuorempi tapa sanoa ei. Jos kiinnostusta olisi, mies pystyisi kyllä vastaamaan viestiin muutenkin kuin yhdellä sanalla - tai vastaamaan ylipäätään. Kiireessäkin/kokouksen jälkeenkin/kaverin luonakin voi laittaa viestin, että kyllä, käviskö vaikka maanantai? Vei nimittäin meitsiltäkin tässä ehkä ruhtinaalliset 3,2 sekuntia, ettei se kiireeseen vetoaminen ole kyllä mikään juttu, jos viestiin ei kuulu vastausta. Ja kai sinä itsekin voit kaverisi seurassa vastata viestiin, että sinne meni sekin tekosyy. Toki täytyy ottaa huomioon, etteivät kaikki ihmiset näperrä puhelintaan joka minuutti, että vastauksen tuloon voi toki mennä hetki. Mutta jos sitä ei parinkaan päivän päästä tule - unohda koko tyyppi - koska kiinnostaville ihmisille sitä nyt ei vain unohdeta vastata.

Joten jos mies ei parinkaan päivän (tai viikon) jälkeen ole vastannut soittoihisi/viesteihin/pyyntöihin, hän ei ole kiinnostunut. Älä suotta tuhlaa aikaasi epämääräisten tekosyiden kehittelyyn sille, miksei hän vastannut tai jos vastasi, niin miksi vastaus oli jokin ympäripyöreä "katellaan". Moni mies ilmeisesti ajattelee, että epämääräinen dumppaus/"pakkien anto" on suoraa ei:tä parempi, eli vastaamatta jättäminen, välttely ja välinpitämättömyys todennäköisesti viestivät siitä, ettei hän suoraan kehtaa sanoa ettei kiinnosta, vaan kenties olettaa, että sinä olet tajunnut tai sen jälkeen tajuat, ettei häntä kiinnosta.

No, mistä oikeasti tietää, onko mies kiinnostunut? No, ei näihin asioihin voi sanoa mitään yleislinjausta kuten: jos hän räpyttää silmiään kolmesti minuutin aikana, se on varma merkki kiinnostuksesta. Not. Ihmisillä kun on tapana räpytellä silmiään jne.. Joten kaikenlaisten merkkien ja "merkkien" ylitulkintaa on syytä varoa. Mies voi sukia hiuksiaan, katsoa sinua, hymyillä, venytellä, nauraa, esittää kysymyksen tai vastauksen tai vaikka kysyä säästä ilman sen suurempia romanttisia aikeita. Usein ystävät (jos he ovat olleet paikalla) lisäävät vettä myllyyn, että "vähäks se on kiinnostunu susta!! Näitkö ku se hymyili ihan XD???" ja vastaavaa. Mutta oikeasti mies on voinut hymyillä ihan XD 146:sta eri syystä, että hieman varuillaan kannattaa kuitenkin olla, ennen kuin alkaa tekemään johtopäätöksiä jokaisesta vastaantulijasta ja siitä, kuinka koko kaupunki yhtäkkiä on niin tolkuttoman rakastunut suhun tai sun bestikseesi.

Ja koko katselu ja silmäpeli muutenkin. Silmäpelata voi ilmankin, että koskaan edes haluaa sen johtavan mihinkään. Monille se on vain pientä hupia, piristystä, eikä suinkaan mikään merkki siitä, että juuri toi janari haluaa kanssasi suhteeseen. Kohteeksi joutuneet naiset vain yleensä tuppaavat ylianalysoimaan tilanteen ja etenkin ne kaverit yleensä jaksavat uskotella että ou mama, toi on varmasti ihastunu suhun. Ai, koska se katsoi mua? Jepjep. Selvästikin se on ihastunut, eikä sen katseen syynä tietenkään ollut mikään muu. Jostain kumman syystä se ei vain koskaan edennyt mihinkään. Ehkä mun olisi pitänyt rynnätä lasin läpi pyytämään sen numeroa?????????


Mutta totuus on, että pahinkin playeri/ujoilija/kuka tahansa toimii halutessaan riittävän kiinnostuksen toimesta. Mutta jos toimintaa ei ala tapahtua, ei ollut riittävää kiinnostusta. Jos mies ei vastaa tunteisiisi/viesteihisi, sille ei voi mitään. Asiaa ei muuta miksikään se, että kaverisi kyllä vakuuttelevat kiinnostuksen olemassaoloa eri merkkien pohjalta, sillä vain se mies itse tietää, onko kiinnostunut vai ei. Ja jos on, se kyllä näkyy. Tämä nyt on vähän ympäripyöreän yleistettyä lätinää, mutta kiinnostunut mies usein: hymyilee sinulle, hymyilee sinulle vaikka vitsisi/juttusi ei olisi ollut edes hauska, koska hän haluaa antaa positiivisen kuvan, hän on itsekin aloitteellinen, aloittaa jutustelun jne. tilanteesta riippuen. Baarissa on luonnollisesti helpompi lähestyä tuntematonta kuin esim. kassajonossa tai kovin virallisissa tilaisuuksissa.
Mutta kannattaa baarissakin ottaa huomioon, kuinka humalassa mies on, sillä jos hän on pahassakin tuiskussa niin eipä varmaan seuraavana aamuna edes muista tavanneesi sinua. Muutenkin baarijutut eivät ole niitä vakavia, näin päädytään suhteeseen - tarinoita, että ei ehkä edes kannata etsiä potentiaalista takuuvarmaa aviomiesmatskua clubeista käsin. Usein nimittäin käy niin, että olit hänelle hetken huvi, eikä sinua muuna koskaan nähtykään. Ei, vaikka hän kello 03.25 vannoi soittavansa sinulle huomenna tai tarjosi aterian mäkkärissä valomerkin jälkeen. Humalainen mies on aina riski ihan jo senkin takia, että hänen tajunnassaan ja muistissaan todennköisesti on enemmän tai vähemmän suuria aukkoja seuraavana päivänä, etkä sinä välttämättä kuulu muistikuviin lainkaan.


Miehen lopullista kiinnostusta on mahdotonta määritellä ennen kuin olet itse yrittänyt tehdä jotain. Ennen kuin olet laittanut viestiä/soittanut/iskenyt suoraan face to face tms. Jotta saisit selvää, sinun täytyy itse uskaltaa tehdä aloite, mikäli mies ei sitä tee. Mutta jos miehen osalta aloitetta ei pitkänkään ajan jälkeen tule, siihen voi olla syynsä - mutta jotta saisit varmuuden, yritä itse tehdä jotain - ja jos hän on kiinnostunut- hän kyllä lähtee treffeille tai mitä ikinä ehdotitkaan. Mutta jos ei, niin se siitä. Hän voi katsella sinua kauankin tai sukia tukkaansa loppuikänsä sinut nähdessään, mutta jos mitään ei koskaan tapahdu sen lisäksi, on mahdotonta sanoa, onko hän todella kiinnostunut. Se selviää vain kysymällä, toimimalla ja kokeilemalla.


10 kommenttia:

  1. Osuin blogiisi ja se vaikutta mielenkiintoiselta. Luettavaa tässä riittää.

    Leipiksen fontti ei harmaana valkoisella taustalla ole helpointa luettavaa. En tiedä, että oletko tästä muilta palautetta saanut, mutta verrattain pitkät merkinnät on hankala lukea tuolla kombolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole aiemmin saanut palautetta tästä, mutta kiitos kun vinkkasit, teen asialle heti jotain! :)

      Poista
  2. Tää on niin totta! Oon aiemmin aina kieltäny itseltäni ihan selvät merkit siitä että mies ei oo kiinnostunu: esim. just toi et viestiin "unohdetaan" vastata tai et se vastaus on just joku "katellaan" :D Täytyy tunnustaa et mäkin olen aina miettiny miks se ei vastaa ja siinä on kyllä kaverit keksiny mukana mitä tyhmempiä syitä et mikse ei vastannu. On meinaan tullu keksityks kaikki hautajaiset, hammaslääkärit ja liikenneonnettomuudet.... -.- Mut oikeesti se on just noin; kyllä ne kiinnostuneet ottaa yhteyttä!

    VastaaPoista
  3. Tää on ihan sika hyvä! Autoit mua tosi paljon! Kiitos! :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos tästä! Looginen ajattelu alkoi toimia vasta tämän luettuani ja vihdoin voin vapautua tyhmästä ihastumisestani ja lopettaa turhan haaveilun. Mies ei vaan ole kiinnostunut. Piste. Seuraavaa odotellessa.

    Oma stoorini menee näin. Ollaan satunnaosesti tavattu vuosien ajan eri mestoissa yhteisten frendien kautta. Välillä ollaan vähän oltu yhteyksissä keskenäänkin ihan vain kavereina. Kunnes ihan yllättäin mies teki suoran aloitteen humalassa. Sitten ei kuulunut pitkään aikaan mitään. Huomasin olevani mieheen aivan ihastunut. Alkoi tyhmä haaveilu. Otin yhteyttä itse ja kysyin oliko tarkoitus treffata (mies siis ehdotti tätä kännissä). mies lupasi palata asiaan. Eipä ole sen koomin kuulunut ja tuosta jo yli kuukausi. Eikä olla tavattu kertaakaan. Mies ei tullut edes yhteen yhteisten kavereiden järjestämään tapahtumaan, vaikka oli facebookissa sinne ilmottautunut ja tiesi kyllä että olen tulossa.

    Ihastuneena on kuitenkin niin idiootti, ettei tajua edes ilmiselvimpiä juttuja. Kenen muun vaan kohdalla sanoisin, että "hey c'moon, eihän toi oo vaan kiinnostunut susta!". Omalla kohdalla kuitenkaan tätä ei kykene näkemään typerän ihastumisen sekoittaessa aivoja! Joskus se pitää vaan vääntää rautalangasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, jos tästä oli sinulle jotakin apua! Harvoin sitä vain siinä huumassa osaa ajatella loogisesti ja moni meistä haluaa viimeiseen asti uskoa pelkkään hyvään siinä toisessa ihmisessä, vaikka usein tämä johtaakin totuuden kieltämiseen itseltä.. Tsemppiä ja hyvää talven jatkoa!

      Poista
  5. Mites sitten minun tilanne...?

    Mies vastaa kyllä viesteihin, mutta vastaamisessa saattaa kestää aika kauan. Välillä jättää vastaamatta pidemmän tekstailun jälkeen, ja keskustelu päättyy siihen. Toistaiseksi mies ei ole oma-aloitteisesti ottanut yhteyttä ekan kerran jälkeen, hän lähetti siis ensimmäisen viestin, josta alkoi tekstailumme. Tän jälkeen viestittely on pari kertaa loppunut ja mä oon parin päivän päästä laittanut viestiä.

    Oli meillä hellät hetkemme. Välimatkaa vaan perkeleesti. Ja mulla on jatkuvasti sellainen olo, että jos se ois kiinnostunut, niin kai se pitäis vähän enemmän yhteyttä, tai vastais vähän nopeemmin, tai jotain?

    Kuiteskin se sanoo olevansa kiinnostunut, sanoo haluavansa nähdä ja niin edelleen.

    Hassua, että mulla tää menee näin päin, että vaikka ei pitäis ehkä olla syytä stressata että mies ei oo kiinnostunut, niin koko ajan uskottelen itselleni, että ei se kuitenkaan oo niin kiinnostunut. Yritän kai suojella itseäni siltä, ettei sattuisi, koska oon ihan korviani myöten ihastunut. Ja sit pelkään jatkuvasti, et mitä jos roikun liikaa ja otan liikaa yhteyttä ja sen takia kiinnostus lopahtaakin. Onks kaks päivää liian lyhyt aika laittaa uutta viestiä?? Jos odottaisin kauemmin, laittaisko mies viestiä? Kuinka kauan? Neljä päivää? Viikko? Kaks? Ääh!!

    Tuntuu että tuun hulluks.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noh, tämä on tietysti vain henkilökohtainen mielipiteeni, mutta itse en enää hyväksyisi mitään arvuutteluja, vaan nostaisin kytkintä. Vaikuttaa siltä, ettei tuo tyyppi tiedä itsekään mitä haluaa, ja jos se olisit sinä, hän uskoakseni tekisi asian eteen enemmän. Veikkaan, että hän on vain hieman hukassa eikä tiedä, mitä tehdä suhteesi. Voi olla, että hän on ihan aidosti kiinnostunut, mutta muiden ongelmien takia ei oikein tiedä mitä tehdä (esim. tuo välimatka) ja sen takia koko juttu on vähän jäissä. Helpointa lienee kysyä häneltä suoraan, mitä haluaa teiltä tai haluaako ylipäätään suhdetta tms. Jos vastaus on kieltävä, tulet kiittämään itseäsi tulevaisuudessa, mikäki päätät jättää tilanteen, sillä se tuskin tuosta koskaan merkittävästi paranee. Tsemppiä!

      Poista
  6. Heh vähän turhaa yleistämistä sanoa, että jos mies on riittävän kiinnostunut hän kyllä tekee jotain edistääkseen. En minä ainakaan tee, kun en kehtaa/uskalla ja naisen vihjaillessa asioita vaihdan puheenaihetta. Ja kyllä, olen erittäin kiinnostunut yhdestä naisesta jonka kanssa ollaan viestitelty jo pitkään. Mutta koen jollain tasolla, etten itse ole riittävä, tai minulla ei ole mahdollisuutta uhrata elämästäni niin paljoa aikaa, että alkaisin yrittämään mitään. Oleko viallinen? Todennäköisesti.

    VastaaPoista
  7. Mä luin tän viestiketjun ja poistin yhden miehen yhteystiedot puhelimestani matkan varrella. Syy tähän se, että herra ei mitenkään reagoinut selviin vihjeisiin ja tapaamispyyntöön.

    Aika epäätoivoista toivoa, että se mies olisi sittenkin kuten tuo anoonyymi huhtikuulta.

    VastaaPoista