tiistai 27. marraskuuta 2012

halajaako mielesi miss koribaltsiuden perään?

Eiliseen otsikkoon viitaten, en minä ollut muka-kiireinen, tällä kertaa oli oikeasti kiire (koska häämöttävä loma edellyttää lähinnä sitä, että kaikki loman aikana tulevat jutut pitää hoitaa ennen sitä..) Mutta koska selittely on tavoista ärsyttävin, se siitä.


Viime aikoina olen miettinyt, minkä takia kaikki tahtovat nykyään olla jotain vuoden turhuuksia: miss epätoivoisin silikoni, vuoden piukimmat bikinit, miss rovaniemi tms.tms.tms... Ja sitten ollaan ihan jeejeenä leijumassa noilla titteleillä ja muistetaan mainita kaikille, että mä muuten voitin sen miss silikoni -kilpailun vuonna 2010! - niin kuin se olisi jotenkin huikea juttu.

Minullakin on tuttuni, jotka ovat osallistuneet yhtä hurjiin juttuihin - kuten miss mansikka -kilpailuihin kymmenvuotiaina, baarissa järjestettäviin "kauneus"/itsensäesittelykilpailuihin ja muihin vastaaviin skaboihin, ja joista heillä jostain käsittämättömästä syystä on noussut 'mun kuva oli kerran lehdessä ja sekunnin teeveessä' päähän. Jos naama on kerran jossain pienilevikkisemmässä roskalehdessä komeillut, niin ei se vielä mitään julkkista tee. Ja muutenkin, kuka edes haluaa olla julkkis jonkun miss silikonityhjäpäätittelin kautta? Helpompi tie kuuluisuuteen on vehdata esimerkiksi jonkun itseään kuuluisamman kautta ja sitten vahingossa vuotaa tästä, mielellään yksityiskohtaisia, tietoja sensaatiolehtiin. En tietenkään kehota ketään toimimaan näin.

Ja muutenkin nämä nykyiset sarjat; lentokenttä, tuuri, ylläs, tallinna... Kaikista on varmasti kiva katsoa kun kaksi 21-v bimboa ilmoittaa lähtevänsä etsimään miehiä ja metsästävät sitten jokaista terminaalin A-2 miestä kameran seuratessa perässä. Kovin imartelevaa eikö? Tämän jälkeen ihmiset kyllä tunnistavat sinut, mutta eri asia on, mitä he metsästysretkistänne ajattelevat.

Ja mitäpä kaikki miss tittelit näillä tekevät? Pääsevät chat-juontaja-turhakkeiksi ja panemaan seiskajulkkiksia, kenties kivan koribaltsuchat-etuliitteen ja yhdistyksen johonkin ö-luokan urheilijaan. Todella tärkeä pointti siis esim. työhaastettelutilanteissa. Miljoonan desin silarit varmasti takaavat paikan, kunhan muistat vielä mainita suhteestasi siihen Koris-Kaunoon. Ja joo joo, kaikki saavat toki tehdä elämällään mitä haluavat, mutta onhan se nyt jo naurettavaa, kun kaikenmaailman miss sitä-sun-tätä -jengillä kihahtaa hattuun. Minua ei ainakaan joka kerta miss sitä-sun-tätä-läpätätiä tavatessani kiinnostaisi kuunnella miten tämä hehkuttaa itseään ja päässä kihisee.

Kaikilla on nykyisin jokin tarve todistella olevansa jotain. Se, että omistaa täysin turhan tittelin ei tee kenestäkään yhtään parempaa ihmistä. Toki sillä saattaa päästä jonnekin "ratkaise ristikko ja voita viisikymppiä" -tyylisten roskaohjelmien juontajiksi, mutta siinäkin hommassa on aikansa, kunnes the bog boss palkkaa jonkun silikonisemman ja katsojamääriä nostattavamman tyhjäpäätyttösen tilalle. Ja mitä sitten? Poikiko pesti kenties jotain merkittävää? Pikkujutun Seiskaan? Ai kävit Ikeassa? Lukijavinkin ja suttuisen kuvan perusteella joku harmaa läiskä katselee kippoja. Ai se olet sinä? Ja porukka on heti tajunnut, että vautsivau, siellä se miss täytetyt silarit pyyhältää !

Järkyttävää suorastaan, miten monen nuoren tytön toiveammatti on julkkis ( tai malli, huoh..) Sitten haetaan kaikkeen mahdolliseen, jotta se oma naama saisi vähän medianäkyvyyttä. Sitten kerjäillään ääniä ja jos hyvin käy, niin kyllähän ne facebook-linkit ja puolitutut lopulta johtivat siihen, että jonkinlainen titteli sieltä tipahtaa. Mutta sen myötä usein nämä ihmiset muuttuvat. Monella nousee päähän ja aletaan nostaa itseä muiden yläpuolelle. He kuvittelevat olevansa jotain, mutta mitä? Kellä tahansa olisi periaatteessa mahdollisuus voittaa jokin nykyisistä kilpailuista. Silti nämä ihmiset kokevat oikeudekseen alkaa korostaa omaa parhauttaan. Siinä heillä vain lopulta unohtuu, ettei noilla titteleillä ja naaman lehdessä/tv:ssä olemisella hirveästi olisi aihetta huudella pitkin kyliä. Minä en ainakaan taputtele ketään olalle, että hienoa ystäväiseni, olit päässyt lehteen. Siinä kerrottiin, että voitit silarit ja sen kunniaksi matkan Tallinnaan. Vastedes olet helvetin rasittava ylimielinen ja suuriluuloinen ääliö, joka ei enää puhu mistään muusta kuin itsestään ja täydellisyydestään. Pääsikö vain unohtumaan, että ei-niin-täydelliset ystäväsi eivät ehkä olekaan yhtä innoissaan uusimmista panoreissuistasi tai "vip"-kutsuista paikallisbaariin? However, ei tarvitse enää ottaa yhteyttä. Soitan kyllä, mikäli haluan itseäni mollattavan tai pidettävän alempiarvoisena. Että sido itsesi vaikka lyhtypylvääseen, ettet vallan "menestyksen" huumassasi leiju pois. Minä en ole ottamassa koppia, kun putoat alas. Soita toki Seiskaan ja tirauta pari kyyneltä. Heippa.

Kuvat: weheartit.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti