tiistai 13. marraskuuta 2012

ideaalimies ja ihannemaailman ihmeellisyykset

No hellurei. Minä en aio jauhaa paskaa ja jorista siitä, miksi edellisestä kerrasta on niin luonnottoman kauan ja nyt kaikille maailman pervoille täytyy siis täsmentää, että edellisestä kirjoituskerrasta on kauan, koska mun elämäni on niin hienoa ja kiireistä och så vidare potenssiin 44.

Nojoo. Syy miksei mun pitänyt jorinoida tällaisiä

a) mun elämä ei mitenkään erityisesti ole erityisen tai erityismäisellisen tai edes erityisellisen kiireistä eikä hulppean hubaisan hienoa juuri nyt
b) edellä mainitusta syystä en siis kyllästytä ketään jauhamalla paskaa vessanputsauksesta tai veroprosenteista
c) muka-kiireisyys ja elämän täydellisyys ja edellä mainittujen asioiden feikkaus ja esittäminen on suunnilleen yhtä mukavaa kuin keuhkon puhkaiseminen veitsellä.

Hirveän toimiva vertaus, eikö?


No, koska edellisestä kerrasta : jälleen pervot huomio; täällä käymiskerrasta, oli sangen tovihko aika, ja teille joille "tovihko" ei meinaa mitään, niin täsmennetään, että tovi+pieni hetki=tovihko, ja nyt mä jo unohdin mistä piti jorista. Ainiin, no siis sitä tässä tovailtiin, että katsoin mulle näkyvästä listasta hakusanoja, joilla ihmiset olivat tänne päätyneet. Kuten:

vitun ämmä
miehen exä
miehen kaverit
voiko miehen kaverien kanssa olla ystävä
lehmän elimet jne.

Jos skipataan ah-niin-mielenkiintoiset lehmän elimet (milloin mä niistä olen jorissut??) ja siirrytään ihmisten suosikkikategoriaan; eli miehiin. Mun piti alunperinkin tulla nipottamaan ja itkemään tänne miehistä, että hyvä, sitähän selvästi halutaankin. Tai no, 5 miehen exiä googlannutta haluaa.



En voi uskoa, millaisia pinnallisia ja huomionhakuisia tyrkkyjä kavereistani on tullut. Ja miksi. Joku Tauno sitä oli joskus kännipäissään käynyt kehaisemassa ja sittemmin ei näiden päässä ole kuin se kuuluisa k kihissyt. Tämän ansiosta he/hän todellakin kokee oikeudekseen:


a) Tuskastuttaa minut jorinoillaan siitä, miten koko maailma miehineen juuri hänet haluaa. Kaikki miehet luovat häneen katseita, siis sellaisia, the katseita eikä siis missään nimessä ohimeneviä mulkausvilkaisuja, mikä tarkoittaa sitä, että kaikki katselijat automaattisesti todellakin himoavat häntä.


b) Pätäkkä, money, valuutta, pankkitili ja visamasteriluotto ja näiden riittävyydestä jorinoilu jämtisti.


c) Muistuttaa siitä, miten muut (siis minä) eivät voi koskaan olla yhtä himottuja ja haluttuja ja ihania kuin hän. Muistutellaan siitä, miten hän on pomon ja isin ja äidin ja kaikkien suosikki ja halutuin, kysytyin ja tunnetuin. Ja nojoo, vitun kateellinen minä sinun tähtityttökuvillesi ja kaikelle niistä poikineelle huomioille olenkin, että vedä ihmeessä se katkera bitch -kortti pöytään.


d) Muistuttaa vielä vähän lisää menestyksestään ja kauneudestaan.


e) Vaatia sitä myös muilta. Lähinnä miehiltä siis. Joita tietenkin riittää, as always.


Siitä päästäänkin varsinaiseen kohteeseen. Ihmeellisiin miesvaatimuksiin. Olenhan minä tästä jo aiemminkin kitissyt, mutta voi taivas taivas, kun luette kohta lukemanne listan, niin ette voi ottaa tätä edes tosissanne. Ja kaikki, mitä luette seuraavaksi, todellakin on totta. Sehän tässä pahinta onkin.


Koska onko muka olemassa miestä,


joka on kiltti, eikä vietä villejä iltoja jätkien kanssa, mutta ei ole tylsä, tykkää katsella romanttisia "komedioita", laittaa ruokaa ja siivoaa, on villi sängyssä, mutta ei rivo, pervo eikä vonkaa, mene suoraan asiaan tai puhu seksistä, ei edes puhu mihinkään siihen liittyvästä muiden seurassa tai töykeästi (mitä se sitten ikinä tarkoittaakaan)  mutta ostelee alusvaatteita, eli mitäs vittua sillä logiikalla sitten, mutta niin. Ei kiroile, 6päck löytyy vatsasta eikä koskaan jääkaapista, rahaa ja hieno kallis auto löytyy, perhe on kiva; ei ärsyttäviä veljiä tai mustasukkaisia siskoja, miehen sukulaiset tietty palvovat sinua. 

Miehen täytyy olla suloinen, seksikäs, lihaksikas, herkkä, urheilullinen (milloin nämä asiat muka ovat kohdanneet yhdessä miehessä?), lempeä, kiltti, toisin sanoen ei-tylsä kotihiiri? Mies ei siis käy baareissa tai viihteellä mieluiten ollenkaan, hän ei rellestä tai tee mitään "rahvaanomaista" kuten rellestä, pelaa pokereita, ole tatuoitu, katso action-leffoja tai jääkiekkoa. Autot ja moottoripyörät eivät ole hänelle tärkeitä (mutta silti urheiluauto ois aika jees niinku miehellä vai hä?) ja hän vie kalliille lomareissuille (juujuu, luonne on toki tärkeintä, ei se raha!!) eli vessassa käydessään mies siis suurinpiirtein kilauttelee kultakolikoita pyttyyn, koska  paljon töitä tekevää uraohjustahan mieheksi ei haluta. Uskonnollisuus lasketaan huonoksi puoleksi, mutta kirkkohäät ois kyllä ihan jees. Ja jumalainen ulkonäköhän on siis listalla vain niukasti sixpäckiä ennen ykkösenä.

Kuulostaako 14-vuotiaan unelmamieheltä? Jos joku tietää miehen, joka täyttää KAIKKI mainitut kriteerit, ole hyvä ja ilmianna hänet! 


Ai niin, mieshän ei tietystikään saa olla pinnallinen. Hän ei saa huomautella ulkonäöstäsi, mutta sinä saat tietysti kommentoida häntä kuten leikkaamaan hiuksensa, ajamaan partansa tai kasvattamaan vähän lihasta. 


Mitä ihmettä, hyvät naiset? Miehiä syytetään aina pinnallisuudesta ja kovista ulkonäkövaatimuksista naiselta, mutta kyllä naiset ovat todellisuudessa paljon pahempia. Joku etsii tälläkin hetkellä miestä edellä mainituin kriteerein eikä ole valmis antamaan yhtään periksi. 


Naiset aina valittavat, ettei ole reilua (no ei olekaan), että miehet kiinnittävät liikaa huomiota naisten ulkonäköön. Tottahan se on. Ulkonäkö on usein ensimmäinen asia vastapuolessa, joka yleensä joko viehättää tai saa juoksemaan karkuun. Ei tämä ole pelkästään mikään miesten juttu. Miehet eivät kuitenkaan saa vaatia naisen ulkonäöltä juuri mitään ilman, että tällaista tekevä mies leimataan kusipääksi. Miehet eivät saisi asettaa kriteereitä ulkonäön suhteen, mutta naisilta tämä on ihan ok. Naiset perustelevat kovat vaatimuksensa sillä, että "miehet vaativat paljon." Mutta vaativatko miehet oikeasti, yleensä otettuna, enemmän? Pinnallisia ääliöitä löytyy aina kummankin sukupuolen edustajina, mutta noin yleisesti, ovatko miehet muka oikeasti kovinkin tarkkoja ulkonäköihanteidensa suhteen? En ainakaan koskaan ole törmännyt mieheen, joka olisi tyrmännyt mukavanoloisen bruneten vain sen takia, että on ennen aina katsellut blondeja. 


Tietysti on erilaisia ihmisiä, mutta en jaksa falskailla turhilla puheilla sen arvostamisesta. Jokaisella on oikeus vaatia kumppaniltaan, mitä haluaa ja ikinä keksiikään. Mutta se, että kaikki eivät näin tee, ei mielestäni ole falskailevan ja muille vaatimuksia asettavan ihmisen oikeus tai asia, ruveta arvostelemaan muiden valintoja. Arvostella muita, jotka "ovat tyytyneet vähempään."


Oma miesmakuni on kohdannut kritisointia, koska en mieheltäni edellytä timmiä vatsaa, urheilutaustaa, kovaa palkkaa tai hienoutta paperilla. Minua kritisoidaan, jos mieheni käy baareissa, rellestää, örveltää tai vietää kavereidensa kanssa normaalia 23-v jätkien elämää. Minua syytetään huonosta miesmausta; minä olen tehnyt jotain väärää, koska olen valinnut sellaisen miehen. Minun annetaan ymmärtää, että mieheni ei ole luotettava, vaan örveltävä ääliö, koska hän pelaa kavereineen pokeria baarissa. Että se olisi jotenkin häpeällinen asia. Huono juttu, huono valinta.


Mutta tällaiset kaverini eivät koskaan mieti, miltä minusta tuntuu, millainen ihminen minä olen. Minua ei todellakaan haittaa, mikäli mieheni ei halua katsella romanttisia elokuvia teetä siemaillen tai kuluttaa kuutta tuntia ruuanlaittoon. Minulle on ok, jos hän haluaa katsoa nyrkkeilyä tai lähteä baariin. Se ei tee hänestä yhtään epäluotettavampaa tai huonompaa ihmistä, jos jääkaapissamme on olutta, eivätäkä hänen vatsansa lihakset näy kuuden paidan läpi. Jotkut eivät ymmärrä, että kaikki eivät ole kuin he. Esimerkiksi minä tykkään pelata pokeria, suoraan asiaan meneminen ei haittaa minua, minä inhoan romanttisia elokuvia ja ruuanlaittoa.

Minä en halua mieheni olevan mikään orja, jolla ei ole tai saisi olla mitään elämää. On naiivia asettaa lista vaatimuksia, kun itseltä ei saisi vaatia mitään. Miehen täytyisi olla sinua kohtaan juuri sellainen kuin sinä haluat, mutta miten sinä kohtelet miestäsi? 

Miksi minä haluaisin kireän (anteeksi yleistys) liikemiehen, jos olen itse luonteeltani erilainen? Jos minä tykkään vegas-meiningistä, miksi kieltäisin pokerin peluun ja kasinot? Koska niillä on huono, rahvaanomainen maine joidenkin sellaisten ihmisten parissa, jotka yrittävät itse olla jotain suurempaa kuin ovat?


Ystäväni iskostavat minuun ajatusta, että tällaisen miehen kanssa minä jään jotenkin tavalliseksi, rahvaanomaiseksi keskiverroksi, joka ei koskaan ole mitään merkittävää. Mutta ei mies minua muuta? Mieheni tai hänen luonteensa, palkkansa tai autonsa ei koskaan tule muuttamaan sitä tosiasiaa, että minä en koskaan haluakaan olla sellainen; muka-merkittävä pintaliitäjä, joka aina vain arvostelee muita oman täydellisen, huolitellun ja kiiltokuvamaisen elämänsä ohella.

Minä en halua sellaista elämää.
Kenenkään ei pitäisi väkisin tavoitella sellaista elämää.
Muita ei pitäisi painostaa tavoittelemaan sellaista elämää.


Miksi on niin vaikeaa hyväksyä muiden ihmisten valinnat?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti