lauantai 16. kesäkuuta 2012

elämäni ensimmäiset sakot

Kotona jälleen ja nyt saan viimein siirrettyä myös kännykällä ottamani kuvat koneelle!  Jopas olikin railakkaat ja tapahtumarikkaat pari päivää..
Pyöräiltiin eilen ystäväni luota keskustaan ostoksille ja siellähän olikin jo monissa liikkeissä alkanut alennusmyynnit. Toisaalta on vähän typerää, että toiset liikkeet ottavat ns. varaslähdön aleihin ja toiset alentavat tuotteet vasta (niin kuin asiaan kuuluu) juhannuksen jälkeen. Ne, jotka sitten sattuvat poikkeamaan H&M:lle (meneekö tämä jo mainostamiseksi?) tai Glitteriin, noukkivat sitten parhaat päältä, kun ne, jotka suuntaavat vasta juhannuksen jälkeen ostoksille, saavat tyytyä siihen, mitä jäljellä enää on. Minun mielestäni olisi parempi, että kaikki liikkeet aloittaisivat alet vasta juhannuksen jälkeen, koska koko alennusmyynneistä häviää tietty jännitys (ja huippulöytöjen tekemisen riemu) mikäli osa putiikeista on pistänyt alet alkuun jo viikkoa ennen kuin "pitäisi". 

No, tämä löysi sitten uuden paidan ja laukun alennuksella, lisäksi kierreltiin kirppareita ja tuskailtiin Kuopion oman ikuisuusprojektin eli torin kanssa. En edes muista, miltä se tori viimeksi käydessäni näytti, sillä silloin maisema oli tyystin eri näköinen ja taisi olla talvikin. Mutta hyvinpä maistui jäätelöt vähän pienemmälläkin alueella. 

Ja jotta reissusta ei olisi jäänyt liian hyvä maku, tulipa vastaan pari poliisisetää. Minulla ei ollut hajuakaan siitä, missä olisi - tai pikemminkin ei olisi - saanut ajaa pyörällä, ilmeisesti koko keskusta on jokseenkin riskialtista aluetta, joten siinäpä nappasivat meidät ja pysäyttivät keskelle jalkakäytävää. Ei kelvannut selitykseksi "enhän minä edes asu täällä" ("no kai ne on siellä ihan samannäkösiä ne jalkakäytävät?!" eikä silmienräpyttely. Missä ovat ne lutuiset ja armolliset poliisit, jotka elokuvissa aina antavat mennä, jos vähän hymyilee nätisti, selittelee että on vain hyvin, hyvin pahoillaan, mutta vissiin vittuuntunut irvistys täältä osin ei kelvannut anteeksiannettavaksi hymyksi. Fff.

Mukava pikku lisä hyvinmenneeseen lomaan, kahdenkympin sakko. Ihmettelivät vain, miksei me oltu tultu autolla, mikä ihmetytti minua, ja nurisivat kypärän käytöstä. (tai siitä ettei sitä käytetty)
Könkkäävän mummon antoivat kyllä silmiensä edestä kävellä päin punaisia, mutta oli sitten vissiin muutama virkaintoinen ilmestys liikkeellä, kun nakittivat suoraan sakkolapun käteen vaivaisen 20m jalkakäytävään kohdituneen ajomatkan takia. Olisi kai mieluummin pitänyt aiheuttaa hasardi ajamalla autojen keskellä kaupungissa, jota en niin hyvin tunne. 

Että erittäin hyvää päivänjatkoa ja palataan ihmeessä asiaan. Eivätkä olleet edes komeita, pah.


En edes paluumatkalla muistanut pysähtyä sinne pahuksen Bellavene-tehtaalle. No mutta ainakaan en saanut sakkoja autolla ajamisesta, mikä sinällään lienee jo saavutus, kun tarpeeksi menevää musiikkia kuuntelee. Pandan tehtaan ohi ajaessani naureskelin yksin mielikuville siitä, jos joku taulapää oikeasti jonain kauniina päivänä ryömii sisään ja kiekaisee tiskille Panda Elisabeth Grönholm, mutta ehkä sakot jalkakäytävällä ajamisesta saaneena minulla ei ole hirveästi varaa naureskella.






Ajeltiin pyörillä (ennen sakkojen saamista) kohti keskustaa, kaunista oli!

Kuvan tie ei liity tapaukseen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti