keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Mistä tietää että mies on kiinnostunut?

Kaksi teinityttöä jutteli tänään edessäni bussissa, ja voi kuinka minun olisi tehnyt mieli jakaa heille hieman elämänohjeita. Nämä kaksi about 16-vuotiasta tyttöä nimittäin keskustelivat miehistä.

Tyttö 1 oli omien sanojensa mukaisesti, säätänyt, jo pidemmän aikaa jonkun pojan kanssa. He sitten arvelivat kaverinsa kanssa eri "merkkien" perusteella, miten kiinnostunut poika tytöstä oli(si.) Oli rehellisesti sanottuna kauheaa kuunnella sitä spekulointia ja niitä päätelmiä. Tuli ihan leffa Jätä se - älä tuhlaa aikaasi vääriin miehiin mieleen. Ystävän väitteet siitä, että poika olisi kiinnostunut tyttö 1:stä kun olivat luokkaa: "Siis joo kyllähän se sua katsoi sillon kerran" ja "ehkä se ei oo vaan uskaltanu laittaa viestiä." Tässä vaiheessa minä olen tarttua siihen samperin hätävasaraan bussin ikkunassa.

Because:

Mikä siinä on, että pitää vakuutella kaverille viimeiseen asti, että kyllä se mies (tai poika) vielä soittaa, vaikka totuus on, ettei tällä ole aikomustakaan enää ottaa yhteyttä. Miksi meitä huijataan uskomaan johonkin, minkä ei koskaan uskota toteutuvan? Kuinka paljon helpommalla pääsisikään, jos unohtaisi tuollaiset 8 kk takaiset säädöt eikä enää odottaisi turhia.

Tässä kaikille miesasioiden parissa jahkaileville pari vinkkiä. Kaikki ihmiset ovat kuitenkin yksilöitä ja toimivat eri lailla, mutta pääpiirteittäin nämä pitävät yleensä paikkaansa! (Vaikka sitä yrittäisi aluksi itseltään kieltää...)

1) Ja kaikkein tärkein: MIES OTTAA YHTEYTTÄ, JOS ON KIINNOSTUNUT. Kyllä; se pahin playeri, se ujoinkin ja se omituisin mies. Jos mies on ihan oikeasti kiinnostunut sinusta, hän ottaa yhteyttä. Mikäli sinä kiinnostat/kiehdot häntä, hän tekee asialle jotain. Jos hän pitää sinua tutustumisen arvoisena tyyppinä, hän todellakin lähestyy sinua. Oli sitten kaupan kassalla, facebookissa tai puhelimella, kiinnostunut osapuoli yleensä tuppaa ottamaan yhteyttä. Sen sijaan: mikäli mies ei ole näkevinäsikään sinua, ei tervehdi (mikäli olette sellaisissa väleissä) tai koskaan aloita keskustelua (livenä/facebookissa/puhelimella), tuhlaat aikaasi väärään mieheen. Hyvin todennäköisesti hän ei ole kiinnostunut.

2) Miten mies puhuu/kirjoittaa sinulle?
Kiinnostunut mies ehdottaa myös itse tapaamisia, kyselee kuulumisia (ja käyttää hymiöitä.) Jos mies vastailee aina kahden/yhden sanan lauseilla, siitä voi yleensä päätellä jotain etenkin jos yksinkertaiseen kysymykseen vastaaminen kestää tuhottoman kauan ja silti vastauksena on vain "joo" "ok" tai "mm." Mutta se, missä yleensä mennään metsään, on totuuden kieltäminen itseltä. Aletaan keksiä syitä, miksei se vastannut tai miksi se vastasi niin lyhyesti. Ehkä se oli töissä, palaverissa tai hautajaisissa. Sen kissakoirakanihamsteri oli juuri kuollut tai sillä oli kaverit kylässä. Usein kaverit vielä keksivät lisää syitä, ja lopulta unohtuu se tärkein: mies ei ollut kiinnostunut juttelemaan kanssasi -> häntä ei kiinnosta seurasi -> olisikohan hän sitten sinusta niin mahrottoman kiinnostunut, olisiko?

Hyvät ihmiset, älkää turhaan kituuttako itseänne elättelemällä mitään turhia. Minä tuhlasin elämästäni yli puoli vuotta tällaiseen - laitoin miehelle viestiä, vastausta ei koskaan tullut tai jos tuli, se oli luokkaa "aha" ja siinäpä sitä kavericompanyn kanssa kehiteltiin ties mitä syitä, miksi niin. Kukaan ei koko aikana sanonut ilmi totuutta, joka varmasti pyöri yhden jos toisen päässä: mulla ei ollut enää mitään mahdollisuuksia siihen mieheen.

3) Treffien jälkeen?
Jos kuvitellaan tämä onnellinen tilanne, että olette käyneet kahvilla (vai onko kukaan muka oikeasti keksinyt ekalle kerralle - treffikerralle - jotain muuta?) Kiinnostunut mies ehdottelee jatkossa tapaamista, ottaa kenties itse pian yhteyttä. Huom. pian ei ole kolme kuukautta*, ei känni-ilta eikä nousuhumala.

*Miksi mies ensin jättäisi sinut täysin huomiotta muutamaksi kuukaudeksi ja sitten yhtäkkiä ottaisi yhteyttä? Todennäköisesti hän on välillä vain kokeillut jotain = jotakuta muuta, ja päättänyt sitten palata luoksesi, jos hän pitää sinua varmana = helposti saatavana. Varsinkin, jos olet koko ajan ehdotellut hänelle kaikenlaista, laittanut viestiä ja pitänyt yllä "suhdettanne."
Kuvitellaan, että laitat viestiä deitillesi. Hän ei vastaa. Lähetät uuden viestin hänelle myöhemmin. Vastauksessa vedotaan työkiireisiin. Ei muuta. Unohda hänet. Ajan "puute" ei ole mikään tekosyy. Varsinkin, jos hänellä on kyllä ollut aikaa kavereidensa kanssa bilettämiseen, mutta sinä vain satuit jotenkin unohtumaan? Ehei. Mies ei ole kiinnostunut. Jos hän laittaa viestiä parin kuukauden päästä, ignoraa hänet. Hän on todennäköisesti vain vailla helppoa seuraa. Hän olisi kyllä voinut ottaa yhteyttä aiemminkin tai järjestää sinulle aikaa, mikäli olisi vain halunnut.

Elämä olisi paljon helpompaa mikäli olisi helppo ajatella näin. Eihän kukaan tahdo myöntää tulleensa torjutuksi, että itsessä olisi ollut jotain vikaa. Mutta tekosyiden keksiminenkään mikään hyvä idea ole. "Ehkä se vain pelästyi kauneuttasi" -> joopa joo ja joopan vitut. Miten niin pelästyi kaunettasi? Ehkä hän ei nähnyt viestiä, unohti vastata tai ei uskaltanut vastata? Tämmöisiin asioihin nyt mielestäni ei unohdeta vastata jos toinen osapuoli tosiaan olisi edes jokseenkin kiinnostava.

Mitä jos lopetettaisiin falskien väitteiden kehittely? Ei kai jokainen mies nyt voi sitä kuuluisaa kauneutta pelästyä? Loukkaantuuko kaveri todella, jos tälle sanoo ettei mies nyt tainnutkaan olla susta hei niin kiinnostunut? Tyhjän vakuuttelu on helppo keino livistää tilanteista, joista ei ole tai ei uskalla ilmaista mielipidettä. Mutta kaikelta turhalta jahkailulta säästyisi, jos vain heti sanottaisiin tosiasiat. Ei vedottaisi "kauneuden/älykkyyden pelkäämiseen" tai siihen, ettei tekstiviesti koskaan mennyt perille. Sanottaisi mieluummin vaikka toisenlaisia kliseitä; "et ole sen arvoinen" tai "löydät parempaa", vaikka nämäkin suhteellisen toimivat lausahdukset on pilattu yhdentekevissä angelinajolie-leffoissa.

Ehkä sitä ajattelee, että pääsee itse jotenkin vähemmällä, jos vain sanoo ystävälle ne asiat, mitä uskoo tämän haluavan kuulla. Mutta lopulta tämä onkin juuri se pahin, mitä voi tapahtua. Koska:

a) Johdat ystävää tarkoituksellisesti harhaan hänelle hyvin tärkeässä asiassa
b) Siitä seuraa loputon vääntö ja vikinä aiheesta 'miksei se (mies) koskaan soita'
c) Kaveri todennäköisesti joskus miehestä yli päästyään tajuaa, että kusetit häntä
d) Joudut jatkamaan linjaasi 'kyllä se soittaa/ottaa yhteyttä/whatever', koska kun kerran niin väitit, niin keksipä sen jälkeen syy siihen, miksi mies ei nyt yhtäkkiä sitten olisikaan niin kiinnostunut kuin aiemmin kivenkovaa (lisää kliseitä) väitit..
e) Joudut falskailemaan ja kusettamaan tätä kaveria aina kun tämä kysyy 'olisiko epätoivoista laittaa sille viestiä' tai 'onkohan sillä joku toinen kun se ei vastaa' ja 'oonkohan mää vaan liian ruma?', ja kieltämään kaiken, vaikka olisit juuri nähnyt kyseisen janarin mäkissä tyystin eri muijan kanssa. Että et, et sä ole ruma, mutta se nyt vain lämpesi tolle bombshell-pirkolle pikkuisen enemmän. Vaikka mä tosiaan aiemmin väitin, että sä olet maailman kaunein ja niin poispäin. Vai voitko pilata ystäväsi unelmat ja kulissit, joita olet myös itse auttanut rakentamaan?
Joten, sen sijaan että suunnittelisit yhdessä kaverisi ja bombshell-pirkon miehen (tulemattomia) häitä, sano suora totuus.

EDIT: OSA3
Mistä tietää että mies on kiinnostunut osa 3 - klikkaa tästä


No, tietysti kaikkein helpointa on syytellä muita. (Jos itse sattuu olemaan se ei miehen epäkiinnostuksesta -kerrottu osapuoli.) Sitä uskottelee kyllä itselleen samoja asioita kuin kavereille vastaavissa tilanteissa. Mitä jos sitä, ja mitä jos tätä. Mies ei soittanut koska diipadaa. Hän unohti vastata koska duupadii. Eihän se myös ole helppoa tyrmätä kaverin unelmia (vaikket olisi itse edes auttanut kyhäämään niitä). Minunkin kaverini ovat ihastuneet toivottomiin tapauksiin (= ihmisiin, joita he vain eivät koskaan tule saamaan) ja kuinkas tästä sitten kertoa heille loukkaamatta? Täräyttää, että kuule, ei toi jorma nyt vaan koskaan tule lämpenemään suhun. Ei tule. No ei se sun kauneuttas tai älykkyyttäs pelkää, mutta mä vain näen, ettet sä sovi sille eikä se ole susta kiinnostunut. Jos se sua on kerran alepan kassajonossa katsonut, niin en lähtis sanomaan sitä rakkaudeksi. Että unohda niiden hääkutsujen kirjoittaminen ja jormasta lätiseminen, koska sitä kaikkea on vaan niin vitun ärsyttävä kuunnella - etenkin kun mä tiedän, ettei sulla ole mitään toivoa.
Ei muuta.
Älä toki suutu.
T: Maaren

8 kommenttia:

  1. pakko oli kommentoida tänneki et tää on kyllä niin totta!

    VastaaPoista
  2. Valitettavasti nuo asiat ei oo niin yksinkertaisia - wish they would be! Ei ne miehetkään niin yksinkertaisia ole vaikka niin luulisi - itse huomasin tämän tässä pari viikkoa sitten jo. Ja lisäksi sanotaan, että naiset ovat hankalia - niin ovat miehetkin!

    VastaaPoista
  3. asiallista tekstiä, kieltämättä!

    VastaaPoista
  4. Entäs kun se ottaa yhteyttä, on kiinnostunut asioistasi, muistaa kertomiasi juttuja, jotka olet jo itse unohtanut, arvostaa mielipidettäsi, pyytää tai hakeutuu seuraasi, ottaa esille kesken ratkaisevan jääkiekko-ottelun kolmannen erän sinua mahdollisesti kiinnostavia asioita (katsoin sitä siis itsekin), vaikka itse vastailen lyhyesti ja tylystikin välillä? (Ja katselee ihaillen, tulee lähelle, koskettelee "liikaa", haluaa auttaa, hakee tanssimaan, tarttuu kädestä, halaa tiukasti ja kaikkea muuta vielä päälle.)

    Kuitenkin väittää, ettei ole kiinnostunut ja on päätynyt vielä seurustelemaankin myöhemmin, silti jatkaen tätä tyyliä ja ottaen jopa enemmän kontaktia kuin aikaisemmin. (Ja nähtyäni kyseisen parin yhdessä en voi kuin ihmetellä, että miksi... Sillä mitään edellä mainituista en huomannut heidän välillään, päinvastoin tyyliin esim. haluttomuutta halata tyttöystäväänsä, mikä kyllä jo pisti silmään. No kyseinen nainen kyllä passaa häntä ihan kiitettävästi.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, nyt pistit pahan!

      Vaikuttaa kyllä siltä, että hän on kiinnostunut sinusta, kaikki kertomasi asiat ainakin viestivät siitä, että hän haluaa seuraasi. Ehkä hän kuitenkin tyttöystävän takia yrittää kieltää asian (oikean kiinnostuksensa) sinulta - ja itseltään; onhan se hänelle vaikea paikka, olla kiinnostunut jostakin toisesta, vaikka seurustelee toisen kanssa. Se on kyllä jo eri asia, miksi hän ylipäätään olisi aloittanut seurustelun, jos olisi koko ajan ollut kiinnostunut sinusta? Jos oikein villiinnytään spekuloimaan, niin ehkä hän aloitti seurustelun ns. "kenen tahansa kanssa" päästäkseen yli/"eroon" sinusta, saadakseen ajatuksensa pois sinusta, ja ehkä hän tyttöystävänsä kautta jotenkin ajatteli eriytyvänsä sinusta. Mutta koska hän ilmeisesti edelleen jatkaa samanlaista kiinnostuksen osoittamista, se pistää kyllä miettimään, onko hänen oikea tyttöystävänsä vain jokin näytön paikka sinulle: "Minulla on tyttöystävä, en siis ole enkä voi olla mitenkään kiinnostunut sinusta."

      Mulle nimittäin tulee ensimmäisenä mieleen, että hän on oikeasti/salaa kiinnostunut sinusta, mutta jostain syystä yrittää peitellä sitä. Kenties siksi, että sinä olet (oletko?) ollut häntä kohtaan ei-kiinnostunut/tyly/ja pelkällä kaveripohjalla tms. liikkellä, joten ehkä hän ajattelee, ettei hänellä edes ole mahdollisuutta päätyä koskaan suhteeseen sinun kanssasi.. ?

      Poista
    2. Meni... aikas väärin. :D (Ja tulipas pitkä tarina, sori vaan. Eikä tässä vielä edes ole kaikki.)

      Oltiin siis tunnettu jo piiitkään ennen tätä (uusinta) tyttöystävää, paljon tekemisissä opiskeluiden ja muunkin takia, ja hän oli seurustellut muidenkin kanssa. Kaveripohjalla yritin olla liikkeellä, koska HÄN aika tylysti sanoi huomanneensa jotain kiinnostusta minussa häntä kohtaan ja ettei hän itse ole kiinnostunut muusta kuin kaveruudesta. Olin tosin rekisteröinyt näitä merkkejä ihan alusta asti, joten en ollut erityisemmin "vahtinut" itseäni. Enkä ilmeisesti ollut ainoa kaveriporukassamme... (Leveällä sohvalla tulee istumaan aivan kiinni minuun ja jättää nätin ja nuoremman tytön yksinään toiselle puolelle. Oltiin tunnettu ehkä kuukausi. Olen siis myös selvästi vanhempi kuin hän, kuin on myös tyttöystävä, mutta voin rehellisesti sanoa näyttäväni nuoremmalta (paremmaltakin) ja olen hoikempikin, eli mun ulkonäöstä asia ei ole kiinni.)

      Tätä soutamista ja huopaamista sitten oli hänen puoleltaan enemmänkin, ennen kuin kyllästyin ja pistin välit käytännössä poikki. Hän kyllä tietää, että mulla olisi (ollut) tunteita enempäänkin ja olin pyytänyt myös häntä käyttäytymään kaverillisesti, mutta eihän se toteutunut. Minusta kaverillista ei ole varatulta pyytää naista polvelleen istumaan tai läimäytellä takamusta. Pussailemaankaan en kyllä ruvennut tyttöystävän edessä, vaikka olisin ollut vuorossa parin naiskaverin jälkeen. Se tyttöystävä ei muuten sitten saanut pusua.

      Eli ikävä tapaus lopulta. Olimme kuitenkin, muistaakseni hänen sanojensa mukaan, "samanlaisia sieluja" ja saatoimme jutella tuntejakin eri asioista. Minun hymyni yhdenkin "riidan" jälkeen kuulemma rauhoitti häntä ja "maailmassa oli jälleen kaikki hyvin". Ja kun hän fyysisestikin näytti pitävän minua varsin puoleensavetävältä (pari kertaa päädyttiin saman peiton alle, hänen aloitteestaan ja oltiin tunnettu jo yli vuosi, joskus oli aikaisemminkin ehkä sopertanut jotain siihen liittyvää, ja toisella kerralla hän oli jo tavannutkin tämän uusimman tyttöystävänsä), niin en todellakaan ymmärrä hänen käytöstään. No kuulemma älykkyyteni pelottaa miehiä, sellaisen selityksen kerran sain. Olen kuulemma myös erilainen kuin muut naiset..?

      Vielä kun voin verrata sitä siihen, kuinka hän kohtelee tyttöystäväänsä, niin... No itse olisin lähtenyt jo siitä suhteesta. Vaikutti todellakin siltä, ettei hän oikeasti edes halunnut koskea tyttöystäväänsä, just ja just sieti sitä, että tuli halatuksi (mutta ei halannut takaisin) tai pidellyksi kädestä. Mutta minua hän puristi tiukasti rintaansa vasten myös samojen kavereiden edessä. Ongelmaksi tosin voi vielä muodostua se, että kaveripiirimme on pitkälti sama, että vielä varmaan tapaamme joskus. Viimeksi nähdessämme en puhunut hänelle mitään ja hän vaikutti todella surullisen näköiseltä katsellessaan minua edelleen pitkään, pari kertaa olen facessa ottanut häneen yhteyttä, itse hän ei kai enää uskalla. Aikaisemmin toisessa forumissa hän aktivoitui mun, ei muiden, sanottua jotain sopivaa. (Tätä tyttöystävää tosin en välitä tavata, pari kertaa enemmän samassa porukassa aikaa viettäneenä hän antoi itsestään kuvan mököttäjänä, joka ei jutellut kenenkään kanssa, hyysäsi vain tätä miestä. Jos he edes vaikuttaisivat onnellisilta, niin tilanne olisi eri, mutta olivat pikemminkin kuin vanha aviopari, huonossa mielessä.) Että semmoinen tapaus. Siinä olisi ollut ehkä aineksia suureenkin rakkaustarinaan, kavereista ystäviksi ja pariskunnaksi, jota yhdistää monikin asia ja jossa molemmat haluavat päästä toisen "iholle", mutta ei sitten. :-(

      Poista
    3. Kuulostaa hyvin oudolta ja ristiriitaiselta (!) käytökseltä. Mies sanoo yhtä, mutta tekee toista.. mistä seuraa klassinen kysymys: mitä ihmettä mies oikein haluaa?

      Helpointa tietysti olisi puhua hänelle suoraan seuraavalla kerralla; kysyä mitä hän sinusta oikein haluaa ja miksi tuollainen käytös. Mutta niin, se mitä hän vastaisi ei välttämättä olisi totuus. Ja henk.kohtaisesti minulta ainakin vaatisi aikamoista rohkeutta kysyä sellaista suoraan... :D Ja voi olla, että senkin jälkeen kuvio mahdollisesti jatkuisi ihan kuten ennenkin: Hän väittäisi haluavansa kaveruutta, mutta teoillaan antaisi ymmärtää ihan muuta.

      Todella outoa kieltämättä, että hän ensin on itse torjunut sinut tylyin sanoin, halunnut kaveripohjalle, mutta nyt ottaa itse kuitenkin "liikaa ei-kaverillista" läheisyyttä jne. Ehkä hän on tullut katumapäälle, tai mitä se sitten onkaan, mutta tyttöystävästään hän ei ainakaan aidosti taida välittää.. Veikkaanpa, ettei miehen ja kyseisen tyttöystävän suhde ole oikein kunnossa, mutta ehkä tyttöystävä vain kieltää tämän asian itseltään ja roikkuu siksi mukana, kuten mieskin. Joskus miehille tuntuu vain olevan mahdotonta lähteä suhteesta, joka ei toimi, vaikka uusiakin ja ns. houkuttavampia naisiakin olisi heti tarjolla.. Jostain syystä sen huonon ja toimimattoman suhteen jättö on vain liian vaikeaa..

      Mä uskon kyllä edelleen, että se mies on kiinnostunut sinusta enemmän kuin pelkältä kaveripohjalta. Tai sitten minun ja tuon miehen käsitykset ystävyydestä JA siihen kuuluvista ja ei-kuuluvista asioista eroavat aika paljon toisistaan... :D

      Ps. Jos koet todella, että tuossa miehessä on sitä jotain very speciaalia ja uskot, että teistä ihan oikeasti voisi tulla jotain hulppeaa, niin älä luovuta!

      Muuta en oikein osaa sanoa kuin että ehkä teidän pitäisi todellakin keskustella tämä asia kunnolla kerralla läpi (ja sinun toivoa, ettei mies jatka paskan puhuntaa, vaan kertoisi viimein, mitä oikeasti sinusta ja kaikesta ajattelee.) Tsemiä! Sano sille, ettei tuollainen käytös sinua kohtaan ole koskaan ok, mikäli hän seurustelee. Jos hän haluaa sinut, hän jättäköön nykyisensä, joka ei häntä selvästikään riittävästi sytytä..

      Poista
  5. Olen täällä jakaa kokemukseni kaikkien kanssa. Miten palasin mieheni, menimme naimisiin yli 9 vuotta ja saimme kaksi lasta. Se meni hyvin kanssamme ja olemme aina onnellisia. Siihen saakka kunnes mieheni alkoi käyttäytyä tavalla, jota hän ei voinut ymmärtää, minua hämmentyi hyvin tavasta, jolla hän kohteli minua ja lapsia. Myöhemmin samana kuussa hän ei tullut kotiin ja kutsui minulle, että hän halusi avioeron, kysyin, mitä minä väärin ansain tämän kaikesta, mitä hän sanoi, että hän haluaa avioeron, joka vihaa minua ja haluaa nähdä minut uudelleen Hänen elämänsä, olin hullu ja turhautunut En tiedä mitä tehdä, olin sairaana yli 2 viikkoa avioeron vuoksi. Rakastan häntä niin paljon, että hän oli kaiken minulle ilman häntä, elämäni on epätäydellinen. Sanoin sisareni nykyisestä kunnostani ja kerroin lääkärin kamarista, otin yhteyttä mieheni paluuta takaisin minulle, hän kertoi minulle, että mieheni on ottanut toinen nainen, että vaimo on kirjoittanut hänet, siksi Hän vihaa minua ja haluaa saada avioeron. Sitten hän antoi minulle myös varmuuden siitä, että seuraavien 48 tunnin aikana aviomieheni palaa minulle ja lapsille, kun hän on päättänyt heittää loitsun seuraavien 48 tunnin aikana mieheni soitti minulle anteeksi puhelimessa ja sanoi, että hän edelleen rakastaa Minulle niin paljon, ettei hän tiedä, mitä hänelle tapahtui. Mutta tänään mieheni ja koko perheeni ovat jälleen onnellisia. Kiitos Dr. Camamberc siitä, mitä teit. Se ei olisi ollut mitään tänään, vaan sinun apuasi. Ota yhteyttä sähköpostilla chamberc564@yahoo.com
      (1) haluavat ex takaisin.
    (2) Sinulla on aina painajaisia.
    (3) Edistetään toimistossasi
    (4) Haluatko lapsen.
    (5) Haluat olla rikas.
    (6) Haluat säilyttää aviomiehesi / vaimosi yksin ikuisesti.
    (7) taloudellisen avun tarve.
    8) Haluatko hallita tätä avioliittoa?
    9) Haluatko olla kiinnostuneita ihmisistä?
    10) Lasten puute
    11) tarvitsee miehen / vaimon
    13) MITEN LOTTERIEN KÄYTTÄMINEN?
    14) PROMOTIONAL SPELL
    15) LUONNON SUOJELU
    16) LIIKETOIMINTA
    17) HYVÄ TYÖ HECHIZO
    18) minkä tahansa sairauden hoito.
    (19) E.T.C-tapauspäätös
    Ota yhteyttä sähköpostisi temppelissä chamberc564@yahoo.com ja ota kaikki ongelmasi ratkaistu.

    VastaaPoista