keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Älkää olko lahnoja

Pahimmat kliseet:

1) Kyllähän sä olisit voinut sanoa että ..(jokin negatiivinen asia)

Oikeasti kellekään ei voi sanoa mitään (negatiivista) ilman että tämä loukkaantuu, ottaa nokkiinsa tai muuten vaan pahastuu edes vähän. Vai voisitko muka itse kuvitella tilanteen, jossa ystäväsi sanoo suoraan, että kampauksesi on muuten aika ruma (tai edes vaikka "vähän outo") etkä sinä loukkaantuisi tästä edes ihan vähän tai edes hetkellisesti tai ajattelisi että mitä v----a katso itse ämmä peiliin. Minullakin on kavereita, jotka ovat olevinaan tästä kanssani samaa mieltä; asiat pitäisi voida sanoa suoraan ja jäkäjäkä, mutta kun minä sanoin kerran eräälle heistä, ettei eräs mekko ehkä pukenut häntä parhaimmalla tavalla tai että hänen pitäisi unohtaa exänsä ja typerä säätäminen, niin eipä ole kyseisestä henkilöstä sen jälkeen kuulunut. Vaikka hänkin aina toitotti, että kyllä ne asiat voi ja pitää sanoa suoraan, mutta siinähän sekin tekopyhyyden ilmentymä nähtiin, kun sitä sitten teki niin kuin pyydetiin.

2) Me olemme vain kavereita.

Kumminkin haluat sitä raunoa tai pamelaa tai sitten teidän käsitys ystävyydestä on vähän kyseenalainen. Minun käsitykseeni ystävyydestä kun eivät sisälly panot, nussinnat tai hämärät tapaamiset.

3) Joo no ei mitään .. (jonkin negatiivisen asian jälkeen)

Jep. Kaveri ilmoitti juuri, ettei se pääsekään sun luo tänään, koska aikoo mennä baariin jonkun toisen kanssa ja suako ei tosiaan yhtään harmita? Edes pikkiriikkisen kyrsi, ota päähän, ketuta tai ärsytä? Ei viheliäästi vituta, vaan ajattelet tosiaan että shit happens ja sinä vain joka kerta satut olemaan se shit happened -osapuoli.

4. Ihan hyvää/perus/ok (Kysymykseen: mitä kuuluu?)

Tuo 'ihan' tuossa 'hyvän' edellä nyt riittää sinällään jo viemään siitä kaiken uskottavuuden. 'Ihan ok' vastauksena viestii yleensä siitä ettei haluta, viitsitä, uskalleta tai jakseta kertoa siitä, mitä oikeasti kuuluu. (eli usein ihan paskaa.) Ja vanhakunnon mitä kuuluukin on itsessäänkin jo nykyään aika falski. Keino päästä leveilemään kysyjän omilla saavutuksilla ja kuulumisella ja sillä lässynlässyndiipadaapalla, joka ei muuten olisi tullut esiin, ellei "ihan ok":n jälkeen olisi pakkovaltuutettu kysymään myös vastapuolen kuulumisia takaisin.

5. Ihan sama.

Ihan sama, mihin asiaan, koska oikeasti mikään ei ole ihan sama. Kyllä joku mielipide aina on. Tai jos ei ole, niin siinä vaiheessa kannattaisi suuntautua vakavaluontoisiin tutkimuksiin tutkimaan, liikkuuko siellä päässä oikeastaan mitään. Usein kun ihmisillä tuppaa olemaan asioista mielipiteet, mutta syystä tai toisesta ne korvataan aina ihan sama:lla. Miksi? Koska muut jyräävät mielipiteillään ohi? Koska ei uskalleta sanoa, että minä kyllä menisin mieluummin Mäkkiin mutta kun toi kysyjäkaveri haluaa kuitenkin itse jonnekin muualle, niin enhän mä tietenkään voi sanoa, että Mäkkiin, koska ei me sinne kuitenkaan mennä. Kaverisi kysyi mielipidettäsi, mutta koska sitä ei koskaan tullut, niin ehkäpä te ette sitten mene McDonaldsiin, jos kukaan ei sitä kerta ehdottanut? Mielipidettä kyllä kysyttiin, mutta 'ihan sama' suuntaa antajana on aika ahterista.

Voin muuten sanoa, että on aika ahterista myös olla se osapuoli, joka joutuu aina kuuntelemaan kaikki ihansamat ja emmätiiät. Jos minä haluan laimeaa lahnaa, niin kävelen kyllä kysymättä marketin kalapuolelle. Tosin ennen kuin sinne asti päätyy, on jo pakosti joutunut kuulemaan parit lahnat ihansamaemmätiiät siinä matkalla.

2 kommenttia:

  1. Haha, tää teksti ois voinut olla mun suusta :D. Löysin juuri blogisi ja samaistuin. Ajattelin vain pistää puumerkk, jään seurailemaan :).

    kummitusleikki.blogspot.com

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi, Jessika! :) käyn katsomassa sun blogisi, nimen perusteella vaikuttaa ainakin mielenkiintoiselta. :)

    VastaaPoista