perjantai 24. tammikuuta 2014

Maajussille morsian

Katsoin juuri eilisen jakson Maajusseja Katsomosta ja yleensä olen suhtautunut tuontyylisiin ohjelmiin hieman varauksella. Amerikkalaiset realityt ja unelmienpoikamiehet ovat jotenkin niin väkisin väännettyjä ja ihmiset keinotekoisen pirteitä ja "täydelliseksi" muokattuja. Toisin on kuitenkin maajusseissa, sillä he todellakin vaikuttavat aidoilta ja hyvin välittömiltä ihmisiltä, joille myös toivoo onnea ja kaikkea hyvää.

Jään jännäämään, mitä tulevissa jaksoissa tapahtuu, sillä alun perusteella ainakin muutamilla pareilla tuntui synkkaavan hyvin. Toisille taas kävi harmittavasti; juttu luistaa puhelimessa/facebookissa/kaikin muin tavoin paitsi livenä. Itsekin olen tuskaillut joskus sitä, miten joku tyyppi tuntuu täydellisen hauskalta ja menevältä facebookitse käydyn keskustelun perusteella, mutta treffeillä tai irl jäätyy ihan täysin. Seuraa vaivaantuneita hiljaisuuksia ja aivojen ylikuumenemista - mutta vain siksi, että miettii mikä halvattu se on, millä tuon toisen osapuolen saisi edes jotakuinkin kaiveltua esille kuorensa alta. Mutta ainakaan omalla kohdallani joskus harmittavasti on käynyt niin, ettei mikään ole muuttanut sitä, että juttu ei vain tunnu luistavan livenä. Aina yhtä harmi - varsinkin jos on jo ehtinyt saada puhelimitse/netitse muunlaisen kuvan.

Itse hiljaisuudessa ei tietenkään ole mitään väärää, jos se ei tunnu häiritsevältä. Joidenkin tyyppien kanssa on pikemminkin luontevaa vain istua paikoillaan kuin pulista ja vauhkota suu vaahdoten viikon tapahtumista ja uusista juoruista. Toiset tykkäävät hiljaisuudesta ja itsekin olen vähitellen alkanut kallistua rauhallisemman menon puoleen. Koko ajan ei tarvitse olla pälättämässä vain siksi, että pelkää hiljaisia hetkiä. Niiden kautta kuitenkin mielestäni oppii oikeasti tuntemaan toisen ihmisen. Joskus hiljaisuus näyttää ja kertoo paljon enemmän kuin turha pulina tai tekopyhät sanat.

Ja joskus voi jopa käydä niinkin onnellisesti, tai miten sen nyt ottaakaan, että puhelimitse tai facebookissa toinen osapuoli on aina jotakuinkin jähmeä tai hiljainen, mutta livenä juttu taas luistaa senkin edestä.



Facebook

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti