sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

maailman ihanin tyttö

 Katsoin tänään Billy Rose's Jumbo -nimisen elokuvan. (Suomeksi käännös elokuvan nimelle on Maailman ihanin tyttö.)


Koska olen vanhojen elokuvien ja Doris Dayn ystävä, tykkäsin elokuvasta kovasti. Elokuva kertoo sirkuksesta keskittyen sirkuksen vetonauloihin, Jumboon ja akrobaattisesti erittäin taitavaan johtajan tyttäreen Kittyyn (Day). Kitty ja vastustajasirkuksen "kätyri" Sam rakastuvat vähitellen, mikä tuottaa ongelmia niin sirkuksille kuin pariskunnallekin..

(http://en.wikipedia.org/wiki/Billy_Rose's_Jumbo_(film))

Suosittelen katsomaan elokuvan, mikäli olet vanhojen elokuvien ystävä, pidät musikaaleista tai ihan vain hienojen sirkustemppujen takia. Mutta ne, jotka yleensäkin rupeavat haukottelemaan jo 60-luvun elokuvien alkutekstien aikana, ei kannata vaivaantua, sillä tämä elokuva ei juonellisesti eroa kovin merkittävästi tavallisesta juonesta:
 nainen ja mies rakastuvat, mies on huijannut häntä (ja tässä tapauksessa myös sirkusta) jotenkin, ja miten käy heidän rakkaustarinansa? Se selviää katsomalla elokuvan. Mutta 60-luvun tyypillisten elokuvien tuntijoille loppuratkaisu ei  varsinaisesti tule minään yllätyksenä..
                                                       


Visuaalisesti Maailman ihanin tyttö oli oikein kaunista katseltavaa. Sirkustemput olivat aikaansa nähden todella vaikuttavia ja koreografiat hienoja. Lisäksi elokuvan Jumbo oli norsuna mitä söpöin!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti