sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Monen mielipiteen The Wolf of Wall Street

Ilmiömäinen. Aivan mahtava. Ei ihan niin hyvä kuin odotin, mutta olihan Leonardo di Caprio vaan niin ä-lyt-tö-män kuuma.

Niin. Tiedän olevani melkoisen pahasti myöhässä kyseisen leffan kanssa, mutta erään tylsäkön perjantain piristykseksi poikkesin leffaan katsomaan tuon paljon kehutun (ja toisaalta myös mielipiteitä jakavan) The Wolf of Wall Streetin. Tietääkseni elokuva on Suomessakin ollut aika suosittu, eikä ihmekään, sillä ainakin omasta mielestäni tuo kolmetuntinen leffa oli todellakin katsomisen arvoinen.

Kun luin joskus taannoin ennen ensi-iltaa kuvauksia siitä, mistä kyseinen pätkä kertoo, sen Wall Street / businessmaailma sai minut karttamaan sitä tähän asti. Ajatus siitä, että päähenkilön elämä ja siten koko juoni kuvailisi vain elämää hetkisessä pörsissä ei liiemmin houkuttanut, mutta sitten ihmiset ympärilläni alkoivatkin kehua elokuvaa sen nähtyään, ja minäkin aloin miettiä antaisinko sille mahdollisuuden. Eilen sitten katsoin elokuvan trailerin ja päätin mennä katsomaan kyseisen pätkän.

Nojoo, ihan sitten vain tajutakseni kuinka väärässä olin ollut. Vaikka rahamaailma pörssikuvioineen ja vaikeine terminologioineen olikin vahvasti läsnä, itse elokuva piti otteessaan (minut ainakin) hyvin jo alkumetreiltä asti. Kenties juuri se, että juoneen liittyi niin paljon muutakin kuin pelkkä pörssielämä (vaiko se, miten naminami uuhuuh di Caprio oli) sai minut viihtymään koko kolmen tunnin ajan, enkä kertaakaan, ihme kyllä, katsonut kelloa ja miettinyt, kuinka kauan vielä.

Sinällään itse elokuvalta oli jo huima saavutus, ettei niitä kotiinkaipuun tai tekemisen puutteen hetkiä päässyt syntymään. Koko 3 tuntia menivät aivan hujauksessa, sillä elokuvassa tapahtui niin paljon ja elokuvan loppumisen jälkeen oli jotenkin jännän euforinen, kaikki on mahdollista -fiilis.

Hienoa. Kertakaikkisen hienoa. Ja oikeastaan hienoa oli myös se, miten katsojille vihjailtiin siitäkin, ettei raha (ainakaan kaikille) tuo itsessään onnea.

Elokuvan suosiosta kertonee jotain myös se, että facebookissa sillä on reilusti jo yli miljoona tykkäystä. Huh.

Mitä mieltä itse olit kyseisestä elokuvasta? Oliko se odotusten mukainen, ylittikö, alittiko se ne?

(100+) the wolf of wall street | Tumblr

1 kommentti:

  1. Minusta se oli tosi hyvä leffa vaikka en leonardoon henk.kohtaisesti niin kovin sytykään :-D

    VastaaPoista