tiistai 16. huhtikuuta 2013

san _ jose _ sharks.wiki

Nrj:n aamupojat puhui äskettäin siitä, miten moni nainen suhteen alussa luulee vetoavansa miehiin olemalla äijämäinen, "yksi jätkistä." Mä rupesin miettimään tätä, koska tajusin itsekin tehneeni tätä, sortuneeni hieman liioittelemaan "miehistä menevyyttäni", vaikka oikeastihan mä olen yhtä äijämäinen kuin Tukiaisen Johanna.

Kyllähän ne Anssi ja Rennekin siinä tiedostivat, että paskapuhettahan kaikenlainen naisten "äijyys" on.

Juttu oli siis se, että monet naiset väittävät pitävänsä kaikesta "miehille tyypillisestä"; esim. videopeleistä, urheilun (fanaattisesta) seuraamisesta, autoista jne., ja esittävät tietävänsäkin näistä jotain. Monet vakuuttavat miehelle, että tämä saa kyllä kutsua kavereita kylään ja jutella muille naisille. Mutta kas kummaa, kun mies sitten kutsuu kaverit kylään peli-iltaan, niin jo muuttuu ääni kellossa. Tässä vaiheessa "yksi äijistä" suuttuu ja möksöttää ja myöhemmin ripittää miestään junttimaisesta käytöksestä ja romanttisen illan pilaamisesta. Seuraa mahdollisesti pienimuotoinen luento aiheesta "kumpi sulle on tärkeempää, minä vain sun kaverit?", vaikka aiemmin nimenomaan on sanottu, että kyllä niitä kamuja saa toki kutsua tännekin.
Ja kuten aamupojat naureskelivat; monikaan nainen, joka väittää olevansa kiinnostunut videopeleistä ei itse useinkaan ole edes pelannut mitään "oikeaa" peliä, vaan tietämys rajoittuu "Änäriin" ja kokemus Super Marioon 90-luvun puolivälissä, jos silloinkaan.

Ja sitten ne "yhdet äijistä", jotka tunkevat mukaan jätkien illanviettoihin ja "voivat puhua pervoja ja rivoja" ja joille "fudiksen katsominen on ihan ok". Mutta nämä naiset harvoin tietävät lajeista enempää ja heidän tietämyksensä rajoittuu siihen, että "se messi on aika hyvä." Nämä ovatkin sitten niitä, joille miehet kuitenkin saavat selittää, että mitä toi nyt tekee ja miks toi potkas tota palloo tossa. Ja on tietty oma kastinsa, joka on olevinaan perillä La Ligasta, ja esittää olevansa kiinnostunut vain koska luulee sen vetoavan miehiin. Mutta se ei vetoa, jos mies tajuaa, ettet oikeasti tiedä ko. asiasta yhtikäs mitään.

Olen mä itsekin sortunut tähän joskus muinoin. Juttelin erään silloisen ihastukseni kanssa jääkiekosta (netin välityksellä, naamakirjassa) ja mun tietämättömyyteni pelasti se, että mä saatoin wikipedioida Kimmo Timosen viime kauden syöttöpisteitä, eikä se jätkä koskaan saanut tietää, etten mä oikeasti ulkoa muistanut, monesko Anaheim Ducks tai San Jose Sharks milloinkin oli. Mutta jos mä oisin ihan irl joutunut miettimään samoja juttuja, ei olisi ollut wikipediaa apuna, enkä mä kyllä tiedä, pitikö ne tiedot siltikään ihan paikkaansa.
Mutta pahinta oli, että kyllä se jätkä vaikuttui mun sanjosesharks-tietoisuudestani (mitä ei siis oikeasti ollut edes olemassa.)

Mutta onhan se luonnollista, että yrittää tehdä vaikutuksen samoilla kiinnostuksen kohteilla. Toisaalta jos kiinnostus ei ole aitoa (kuten minun tapauksessani) se tulee aina ennemmin tai myöhemmin ilmi. Jos nainen ensiksi väittää olevansa kiinnostunut autoista, kiinnostumattomuus kyllä käy ilmi jo siinä vaiheessa, kun mies alkaa ladella autoilun "ammattisanastoa", joista meikällä ei ainakaan ole minkäänlaista hajua. Ja sitten kun mies suoltaakin kaikki rahansa johonkin vanhan amaerikanraudan kunnostamiseen, eikä naiseen, niin yhtäkkiä autoilu ei olekaan enää niin lähellä naisen sydäntä ja jonnekin se kiinnostus autojakin kohtaan yhtäkkiä vain hävisi. Sen jälkeen autoharrastus ei olekaan enää niin "tosi kiva juttu", vaan jatkuva nalkutuksen kohde, samoin kuin kiinnostus/innostus jalkapalloon tai videopeleihin.

Mutta jos kerran miehetkin haistavat kusetuksen, miksi sitten pitää esittää olevansa kiinnostunut asioista, joista ei oikeasti ole / tiedä mitään. Toki yhteiset kiinnostuksenkohteet ovat ihan valtava juttu suhteessa, mutta jos niitä ei ole, sille ei voi mitään. Pahempi on, jos rupeaa esittämään olevansa kiinnostunut jostakin vain toista miellyttääkseen, koska sellainen tulee aina ilmi. Kukaan ei loputtomiin pysty eikä jaksa esittää fanaattisen kiinnostunutta asioista, joista ei oikeasti ole, ja joista ei vielä vähän aikaa sitten tiennyt juuri mitään. Kukaan ei oikeasti jaksa eikä pysty wikipedioimaan sanjosesharks-tietoja jatkuvasti vain siksi, että mies sattuu muistamaan ne ulkoa. Toki voi opetella ulkoa jotain tuollaista, mutta se, onko se sen arvoista, onkin jo eri asia.

Ja muutenkin, eivät miehet vaadi naisia mukaan "äijien juttuihin", niin miksi esittää? Jos miehelle on ihan ok, ettei nainen tiedä mitään jääkiekosta, niin sitten se on hänelle ihan ok, eikä se suinkaan tarkoita sitä, että naisen pitäisi jatkuvasti ängetä mukaan peli-iltoihin tms. Eivät naisetkaan vaadi (saati toivo) kiinnostusta miehiltä "tyttöjen juttuihin" kuten yltiömäiseen shoppailuun tai juoruiluun tai kynsien lakkaamiseen. Ja jostain kumman syystä yksikään mies ei ole ainakaan minulle koskaan väittänyt olevansa edellä mainituista erityisen kiinnostunut vain vaikutuksen tehdäkseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti